AUPING bodems, matrassen en ledikanten.

Koninklijke Auping is de grootste zelfstandige beddenproducent van Nederland. Het begon 125 jaar geleden in de smederij van Johannes Auping in Deventer met de ontwikkeling van de beroemde spiraalbodem. Later kwamen daar matrassen en boxsprings bij, gevolgd door bedtextiel, kasten en accessoires.

Jouw comfort, ons vakmanschap

Bij de ontwikkeling en productie van ieder bed staat comfort altijd voorop. Dat lukt ons dankzij de unieke kennis, ervaring en vakmanschap van onze specialisten op het gebied van ventilatie, ondersteuning en drukverlaging.
Onze visie op slapen vatten we samen in: Auping nights, Better days.

Jouw nachtrust, onze missie

Auping werkt elke dag aan het bedenken en maken van de meestcomfortabele en frisse bedden. Je slaapt beter, wordt uitgerust wakker, ziet er beter uit en je voelt je beter. In alles wat wij voor je doen, brengen wij de belofte van ons merk tot leven: Auping nights, Better days.

Advies nodig?

 • Bessel
  Bessel

  Bel hem op: 0341 415 363

  “Een goede nachtrust komt niet vanzelf”

Auping matrassen

Garantie

Auping garantie

Matrassen:

 • alle matrassen 2jaar 100%

Topdekken:

 • 1 jaar 100%

Spiraalbodem en Boxspringbodem:

 • 5 jaar op draad en frame breuk, 100%
 • motoren 2 jaar 100%

Ledikanten:

 • 2 jaar 100%
Historie

1888 – spiraalmatras

Johannes Auping, smid in Deventer, komt in contact met het Sint Geertruiden Gasthuis. De directeur geeft hem de opdracht een bed te ontwikkelen dat hygiënischer is dan de bestaande bedden. Auping bedenkt een bedbodem met gedraaide, in elkaar gevlochten ijzerdraden die in een ijzeren frame zijn gespannen.

1889 – Productie

Johannes Auping beseft dat zijn uitvinding alleen een succes kan worden wanneer hij het industrieel aanpakt. Hij bedenkt zelf de machines om zijn vinding te kunnen produceren. 125 jaar later is er wat dat betreft niet veel veranderd: Auping ontwikkelt nog steeds zijn eigen productiemachines.

1890 – Eerste grote bestelling

Het Burgerziekenhuis in Amsterdam plaatst de eerste grote order en bestelt 40 exemplaren van ‘de stalen gezondheidsmatras’. Naast deze grote partij voor het Amsterdamse ziekenhuis weet Johannes Auping dat jaar nog 42 ledikanten aan particulieren te verkopen.

1898 – Auping in het Paleis op de Dam

Een prestigieuze order van het Koninklijk Huis: de slaapvertrekken van het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam worden ingericht met Auping bedden. Zo’n 50 jaar later arriveert de vervolgopdracht. Natuurlijk staat dan de camera paraat.

1912 – Eerste grote fabriek

Op 7 februari van dit jaar legt de vierjarige Johannes Albertus, kleinzoon van oprichter Johannes Auping, de eerste steen voor de nieuwe grote fabriek. Die staat aan de huidige Laan van Borgele in Deventer. Auping is nog steeds op deze locatie gevestigd.

1932 – Moderne marketing

Auping doet als eerste bedrijf aan merkenbouw en is daarmee zijn tijd ver vooruit. Een eigen reclameafdeling wordt in deze periode opgezet om met grote campagnes nieuwe spiraalbodems en matrassen op de markt te brengen. In die campagnes speelt Klaas Vaak een grote rol.

1953 – Auping Cleopatra

Het bedmodel Cleopatra wordt ontwikkeld. Het betreft een luxe bed dat uiteindelijk een kwarteeuw in productie zal blijven. De komst van de Cleopatra leidt tot een ommekeer in de slaapkamermode. Voor Auping was het de doorbraak naar industriële vormgeving.

1961 – Verstelbaarheid

Auping brengt de eerste verstelbare spiraalbodem op de markt. Door de spiraal niet meer in de lengte maar in de breedte te spannen, werd het systeem van de bewegende ondermatras uitgevonden. De verstelbaarheid was eerst handmatig, later mechanisch.

1973 – Auping Auronde

Frans de la Haye ontwerpt het bedmodel Auronde, later voorzien van allerlei extra’s als achterwanden, verschuifbare tafeltjes etc. Intussen is de Auronde al meer dan 40 jaar een veelgevraagd model uit onze collectie.

1988 – Koninklijke Auping bv

In dit jaar bestaat Auping 100 jaar. Vanaf dat moment is Koninklijke Auping bv de volledige bedrijfsnaam. In deze tijd slaat Auping ook een nieuwe weg in door het aanbod bedden uit te breiden met een compleet assortiment bijpassende dekbedden, kussens en hoezen.

1998 – Zevenslaper

Auping start met het maken en verkopen van boxsprings, na de overname van de gerenommeerde fabrikant Zevenslaper uit Eindhoven. In deze periode werken ook beroemde Nederlandse ontwerpers als Piet-Hein Eek en Jan des Bouvrie voor Auping.

2000 – De Weteringen

Aan de andere kant van Deventer wordt bij de snelweg een nieuwe matrassenfabriek en distributiecentrum gebouwd. Bij het ontwerp en de bouw staat het milieu centraal, zoals ook voor alle Auping producten geldt.

2005 – Auping AVS matrassen

AVS is de afkorting van actieve ventilatie en support. Matrassen met AVS beschikken over de DPPS® veer om gemakkelijker te draaien tijdens de slaap. Het driedimensionaal ventilerend breisel in de zijkanten van de matras staat garant voor een goede ventilatie.

2010 – De Auping Match stedenlijn: van design tot klassiek

De nieuwe Auping Match verschijnt in een stedenlijn met drie verschillende versies, zodat je altijd een goede match kunt vinden met je persoonlijke stijl. De Match Copenhagen, de Match New York en de Match London hebben een herkenbaar ontwerp, elk met een geheel eigen uitstraling, van design tot klassiek. De Auping Match heeft een duidelijk karakter dat staat voor hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Samen met de Auping spiraalbodem en de AVS matrassen biedt het bed goede ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. De slogan ‘de Match maakt uw stijl compleet’ wordt onderstreept door de accessoires, zoals de bijpassende ‘zwevende’ nachtkastjes.

2011 – Cradle to Cradle

Auping ontvangt als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat voor de nieuwe matrassenlijn. Dit certificaat is voor de consument de garantie dat een product voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen of materialen die na gebruik opnieuw zijn te gebruiken. Later dit jaar ontvangen ook de Auping spiraalbodem en de Essential dit certificaat.

2011 – Nieuwe matrassenlijn

Persoonlijk slaapcomfort met de nieuwe matrassenlijn. Bij de nieuwe matrassen zijn de verschillende comfortzones asymmetrisch opgebouwd. Dit betekent dat de matras is opgebouwd uit ongelijke zones, waarbij elke zone specifiek is afgestemd op de contouren van het lichaam. Een aantal matrassen is uitgevoerd met een extra schouder- of heupzone, dit zorgt voor een nog betere ondersteuning en makkelijker draaien. De matrassen zijn bovendien gecertificeerd volgens een zeer hoogwaardig duurzaamheidsprogramma.

2012 – Auping Royal

Met de Auping Royal introduceert Auping het topsegment op het gebied van persoonlijk slaapcomfort, verstelbaarheid en gemak. Het nieuwe bedmodel is de eerste in zijn soort dat zich, dankzij uitgekiende techniek, gedurende de slaap automatisch aanpast aan de slaaphouding. Het stijlvolle design, de kwalitatief hoogwaardige materialen en de nauwkeurig afgewerkte details geven de Auping Royal koninklijke allure. Alle ingrediënten voor optimaal persoonlijk slaapcomfort komen in de nieuwe Royal samen. Het bedmodel is voorzien van de modernste technieken die het slapen nog comfortabeler maken.

2012 – Auping Essential

In 2012 introduceert Auping de Essential. Het bed is verkrijgbaar in drie basiskleuren (Pure White, Carbon Black, Night Blue) en twee trendkleuren (Skin en Rusty Red). De Essential is onderscheiden met een Reddot Design Award en een iF Design Award en daarmee heeft het bed internationale erkenning gekregen.

2013 – Criade

Deze nieuwe boxspringlijn heeft een typisch Auping signatuur met ranke lijnen, verfijnde details en bestaat uit hoogwaardige materialen. De voor Auping zo kenmerkende spiraalbodem en de hoge kwaliteitseisen maken de Criade de Auping onder de boxsprings. Met de Criade bepaal je zelf hoe jouw boxspring eruit ziet, keuze in stoffering, kleur en verstelbaarheid maken een voor jouw tot een passend geheel. Ook ergonomisch is de boxspring naar je eigen wensen af te stellen dankzij de elektrisch verstelbare bodem en de keuze uit vijf typen matrassen in diverse hardheden en comfortzones. Zo is er altijd een matras die bij je past.

2014 – Nieuwe spiraalbodemlijn

De komst van de spiraalbodem was een revolutie en sindsdien hebben we het ontwerp steeds verder verfijnd. Elk detail draagt bij aan comfort. De spiraalbodem van Auping is met zijn 80% open structuur een frisse en goed ventilerende bedbodem waardoor je fris en uitgerust wakker wordt. En de meer dan 10.000 drukpunten zorgen voor de juiste veerkracht die je lichaam goed ondersteunt en je lichaamsdruk verdeelt. Hij blijft je lichaam gegarandeerd altijd veerkrachtig ondersteunen met een degelijke levensduur. De gehele lijn, van vlakke spiraalbodem tot handverstelbaar en elektrische verstelbaar (met 1, 2 of 3 motoren) is vernieuwd en pas in vrijwel elk bedmodel en elke bedomranding.

2014 – Original

Auping introduceert bedmodel Original: de perfecte basis voor optimaal slaapcomfort. Het tijdloze design van de Original is een logisch vervolg op bestaande Auping ontwerpen.  De framekleur Deep Black geeft het bed een stoere en industriële look, de ranke lijnen en gedetailleerde afwerking zorgen voor een herkenbaar Auping signatuur. Door de verschillende stoffen en kleuren voor het hoofdbord en diverse accessoires als hocker of bedtextiel, is het bed geheel naar eigen stijl samen te stellen.

2015 – Auping verhuist naar nieuw locatie

2014 stond in het teken van de verhuizing. In juni ging al de houtfabriek naar het nieuwe pand, waarna in september ook de metaalfabriek volgde. Eind december is het kantoor verhuisd. Vanaf nu zijn al onze activiteiten gecentraliseerd aan de Maagdenburgstraat in Deventer. Door alle werkzaamheden samen te brengen, willen wij ons productieproces en innovatiekracht verder optimaliseren en flexibiliseren ten behoeve van een duurzame groei van Auping.

Kwaliteit & vakmanschap

De vakmensen van Koninklijke Auping bv staan garant voor jouw nachtrust. Dankzij hun kennis en ervaring ben je verzekerd van bedden en matrassen met een kwaliteit en comfort op hoog niveau, met goede ventilatie, ondersteuning, drukverlaging en verstelbaarheid. Elk bed en elke matras wordt door onze specialisten met kennis en oog voor detail vormgegeven.

Voortdurend testen

Al onze producten worden op duurzame wijze gemaakt, veilig voor mens en milieu. Deze duurzame aanpak laat Auping voortdurend testen. Datzelfde geldt voor onze kwaliteit – alleen dan kun je immers zeker zijn dat de producten van Auping aan jouw hoge eisen voldoen.

Oordeel van anderen

Ook de buitenwereld spreekt zich uit over de kwaliteit van Auping. In juni 2013 riep de Consumentenbond opnieuw de matrassen van Auping uit tot ‘Beste uit de test’. En zo beoordeelde Reader’s Digest in 2012 Auping voor het zesde jaar op rij alshet meest betrouwbare beddenmerk van Nederland. Ook ontvingen we duurzaamheidscertificaten van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en een Red Dot Design Award en GIO, Goed industrieel ontwerp op het gebied van vormgeving.

Garantie voor een goede nachtrust

Auping stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat je iedere nacht heerlijk slaapt. Dat gebeurt onder meer door gebruik te maken van de nieuwste wetenschappelijke inzichten op slaapgebied en door toepassing van de meest innovatieve en comfortabele materialen.

Vul hier uw zoekopdracht in

0
Beoordeling door klanten: 9,1 /10 uit 66 beoordelingen